Doorgaan naar hoofdcontent

Nostradamus

De afgelopen vijf jaar heb ik me zo ongeveer suf geblogd, vooral omdat men de gebeurtenissen van het huidige tijdperk waarin we leven, twintig jaar geleden al aan kon zien komen. Daarmee was er voldoende tijd om er goed over na te denken. Trouwens Nostradamus had het eveneens voorspeld. De oplossingen moet men zoeken zijn in een sociologische hoek en gaan gepaard met veel diplomatie.
Mensen denken: ‘God is liefde’, dus het is altijd goed om te helpen, wat absoluut nergens op gebaseerd is. Niet iedereen is je naaste. Een mens kan vijanden hebben, lees het Oude Testament, dat is doorspekt met oorlogen. Altijd maar willen helpen kan ingegeven zijn door een schuldgevoel of ontstaan uit naïviteit. Men denkt soms dichter bij de hemel te komen door mensen in nood hulp te bieden. Niets is echter minder waar. Wijsheid is de sleutel van de doorbraak. Sommige mensen zijn in hun eigen omgeving niet in staat problemen op te lossen, waardoor deze ergens anders eveneens zullen ontstaan, problemen neem je altijd met je mee als je ze niet eerst oplost. Men moet zich niet laten leiden door emoties; emotionele beelden op het netvlies. Hiermee kun je namelijk jezelf en je medemens in groot gevaar brengen. Als ik er ook maar een kleine kans ontstaat dat je ergens door in de problemen komt, moet je er nog tien keer over nadenken. Wees ook barmhartig voor jezelf.

Materie zou ondergeschikt moeten zijn aan liefde en wijsheid, alleen op die manier kunnen we de krachten wereldwijd bundelen om de aarde niet verder uit te putten en vernietigen.

Populaire posts van deze blog

Het domineeshuis in rood en groen I

Het gaat hier om een van de huizen waar Vincent van Gogh woonde in de Borinage; het huis van evangelist Edouard Francq in Cuesmes. Het vertoont ook gelijkenissen met het huis van de familie Denis in Petit-Wasmes waar hij daarvoor woonde in de Zuid-Belgische mijnstreek, dat huis had rode muren en groene luiken. Zijn fascinatie voor deze kleuren in die periode, zoals ook te lezen is in brief nummer honderdzevenentwintig, wordt hier duidelijk weergegeven, evenals de aanwezigheid van wit en zwart waarover hij eveneens sprak in genoemde brief: ‘De combinatie met de sneeuw overdag en het donker ’s nachts gaf een aardig lichteffect.’
Voordat hij naar België vertrok en in Engeland verbleef sprak hij al over de kleuren rood en groen, deze kunnen ook gezien worden als de kleuren van barmhartigheid.
Het schilderij is geschilderd in een latere periode, namelijk toen hij terug bij zijn ouders in Nuenen was gaan wonen. Althans toen hij werd geacht daar te zijn, in werkelijkheid zwierf hij vaak ro…

Veel regen in Nederland

Tot de schimmels behoren meercellige organismen zoals paddenstoelen.
Op deze pagina is een afbeelding van de geschubde inktzwam te zien. In principe eetbaar, maar in niet elk stadium; in het laatste, zoals hier te zien is, in ieder geval niet meer. Bovendien moet ze direct na het plukken verwerkt worden. Paddenstoelen duiken overal op tijdens de herfst. Behalve herfstbladeren geven pompoenen ook veel kleur aan dit bijzondere jaargetijde, heerlijk om soep van te maken, maar zelfs voor stamppot zijn ze geschikt. Je kunt er eigenlijk vanalles mee doen. In de bergen komen de herfstkleuren vaak mooi tot hun recht.
De temperatuur in de zuidelijke landen van Europa, kan in deze tijd van het jaar nog heel aangenaam zijn, boven de twintig graden in oktober is geen uitzondering, terwijl het in Nederland dan al vaak heel guur, waterkoud en regenachtig is.

Nu via bol.com

Wel interessant om meer te lezen over de helende kracht van de natuur en invloed op de gezondheid en het welbevinden van de mens. Veel dingen gaan vanzelf als je ze loslaat, denk aan allerlei voorbeelden van lust en verslaving.
Vrede is iets waar we allemaal aan moeten werken waarbij je vooral slim moet zijn, samen de schouders eronder zetten. Bestel mijn boek om meer te lezen over de universele wetten van de natuur!