Doorgaan naar hoofdcontent

Spirituele leiding van de wereld

God bestaat, neem dat maar van me aan; ik kan het weten. Hij is liefde, rechtvaardigheid, wijsheid en een heleboel andere goede eigenschappen. Zo wil Hij niet dat we oorlog voeren. 'Gij zult niet doden', is immers een van de Tien geboden. Ook binnen de islam is er consensus dat Mozes op de berg Sinaï tien geboden kreeg.
'Doe barmhartigheid aan degenen die Mij liefhebben en Mijn geboden onderhouden.'

Probeer te zien dat je zegeningen op je pad krijgt als je de geboden naleeft. We maken allemaal weleens fouten. Christus is aan het kruis gestorven om ons van zonden te verlossen, waarmee vergeving mogelijk is geworden. We moeten echter erg ons best doen, en mogen niet denken dat we maar kunnen zondigen omdat het toch wel weer vergeven wordt. God vrezen is misschien nog wel het belangrijkste. Hij is degene die kan beslissen over leven en dood. Je komt alleen in de hemel als je in Christus geloofd. Petrus wacht op je bij de hemelpoort. Als je geen goed verhaal hebt, in de letterlijke betekenis van het woord, kom je er niet in.
Mensen moeten echt proberen in de hemel te komen, er is geen alternatief, de hel is namelijk geen pretje, erger dan de meesten van ons zich voor kunnen stellen. Daarom is het belangrijk je netjes en fatsoenlijk te gedragen, daarmee kom je het verst. Geloof vooral geen rare fabeltjes.
'Gij zult niet begeren uws naasten huis, noch iets, dat uws naasten is.' Iedereen kent ups en downs in zijn leven. Het is belangrijk een ander iets gunnen. Als je het goede doet, zal je op enig moment wellicht nog veel meer hebben.
Onze bezittingen zijn geschenken van God, waar we heel dankbaar voor moeten zijn, die we moeten koesteren. Het belangrijkste is de leefomgeving. Schoon water, schone lucht. Daarmee begint al het leven op aarde.
De huidige problemen oplossen is minder moeilijk dan u denkt. Het begint met vergeving. We leven vandaag en moeten verder naar morgen. Terugkijken is goed, zolang je er iets van wilt leren, maar niet om in haat te blijven hangen. Het heeft net als jaloezie niets met Gods liefde te maken.

Tijdens de Babylonische spraakverwarring zijn de mensen over de aarde uitgezworven. Er zijn landen ontstaan; grote gemeenschappen van mensen die als het ware een soort familie zijn. Probeer de zus of broer te zijn voor je landgenoot. Zo heeft iedereen een taak om verantwoordelijkheid te dragen. In elk land moet de leider in eerste plaats verantwoording dragen voor al zijn landgenoten binnen zijn grenzen. Zorgen dat problemen onderling opgelost worden is op dit moment erg belangrijk. God is de scheidsrechter. Oorlogstaal mogen we niet dulden, wapens zouden afgeschaft moeten worden. We hebben de energie nodig om het milieu te redden. Eigenlijk zou de fabricage van plastic teruggedrongen moeten worden, om maar eens iets te noemen, het vervuilt de oceanen. Geluk begint thuis, wees dankbaar voor wat je hebt en probeer het te zien.

Populaire posts van deze blog

Het domineeshuis in rood en groen I

Het gaat hier om een van de huizen waar Vincent van Gogh woonde in de Borinage; het huis van evangelist Edouard Francq in Cuesmes. Het vertoont ook gelijkenissen met het huis van de familie Denis in Petit-Wasmes waar hij daarvoor woonde in de Zuid-Belgische mijnstreek, dat huis had rode muren en groene luiken. Zijn fascinatie voor deze kleuren in die periode, zoals ook te lezen is in brief nummer honderdzevenentwintig, wordt hier duidelijk weergegeven, evenals de aanwezigheid van wit en zwart waarover hij eveneens sprak in genoemde brief: ‘De combinatie met de sneeuw overdag en het donker ’s nachts gaf een aardig lichteffect.’
Voordat hij naar België vertrok en in Engeland verbleef sprak hij al over de kleuren rood en groen, deze kunnen ook gezien worden als de kleuren van barmhartigheid.
Het schilderij is geschilderd in een latere periode, namelijk toen hij terug bij zijn ouders in Nuenen was gaan wonen. Althans toen hij werd geacht daar te zijn, in werkelijkheid zwierf hij vaak ro…

Veel regen in Nederland

Tot de schimmels behoren meercellige organismen zoals paddenstoelen.
Op deze pagina is een afbeelding van de geschubde inktzwam te zien. In principe eetbaar, maar in niet elk stadium; in het laatste, zoals hier te zien is, in ieder geval niet meer. Bovendien moet ze direct na het plukken verwerkt worden. Paddenstoelen duiken overal op tijdens de herfst. Behalve herfstbladeren geven pompoenen ook veel kleur aan dit bijzondere jaargetijde, heerlijk om soep van te maken, maar zelfs voor stamppot zijn ze geschikt. Je kunt er eigenlijk vanalles mee doen. In de bergen komen de herfstkleuren vaak mooi tot hun recht.
De temperatuur in de zuidelijke landen van Europa, kan in deze tijd van het jaar nog heel aangenaam zijn, boven de twintig graden in oktober is geen uitzondering, terwijl het in Nederland dan al vaak heel guur, waterkoud en regenachtig is.

Nu via bol.com

Wel interessant om meer te lezen over de helende kracht van de natuur en invloed op de gezondheid en het welbevinden van de mens. Veel dingen gaan vanzelf als je ze loslaat, denk aan allerlei voorbeelden van lust en verslaving.
Vrede is iets waar we allemaal aan moeten werken waarbij je vooral slim moet zijn, samen de schouders eronder zetten. Bestel mijn boek om meer te lezen over de universele wetten van de natuur!