Doorgaan naar hoofdcontent

Een mandje met pruimen

Als een land vluchtelingen opneemt, betekent het vaak dat de tegenpartij, strijders van welke aard dan ook, in het land van herkomst, ruim baan krijgen, waarmee je wereldwijd tegenstellingen nog meer op scherp zet. Het werkt dus eigenlijk polariserend. We zijn een Westers land en menigeen kan hier een redelijk goed leven hebben, niet meer beseffend dat het zeventig jaar geleden heel anders was.

Wanneer ik naar de supermarkt ga en er is melk in de aanbieding omdat de houdbaarheidsdatum bijna bereikt is, zal ik die nooit kopen, voor een paar dubbeltjes extra heb ik liever verse melk. Ik wil hier geen risico mee lopen. Dat doen we nu op macroniveau wel. Er komen momenteel tienduizenden mensen ons land binnen, de werkelijke beweegredenen kennen we vaak niet, velen hebben zelfs valse paspoorten. Soms kun je met je eigen goede bedoelingen heel hard om je oren geslagen worden.

Het is heel naïef om te denken dat het allemaal aardige mensen zijn die hierheen komen, die als ze koekjes bakken ook aan de buren denken en wat langs brengen; noem het altruïsme tegen lage kosten!
Ik stel voor dat we de koning meer macht geven. De democratie is een enorm log bestuursapparaat; waarbij uiteindelijk vaak niemand echt verantwoordelijkheid heeft. De middenweg is niet altijd de beste oplossing, soms heb je daadkracht nodig, wat je niet hebt als je maar in overleg blijft hangen.

Populaire posts van deze blog

Het domineeshuis in rood en groen I

Het gaat hier om een van de huizen waar Vincent van Gogh woonde in de Borinage; het huis van evangelist Edouard Francq in Cuesmes. Het vertoont ook gelijkenissen met het huis van de familie Denis in Petit-Wasmes waar hij daarvoor woonde in de Zuid-Belgische mijnstreek, dat huis had rode muren en groene luiken. Zijn fascinatie voor deze kleuren in die periode, zoals ook te lezen is in brief nummer honderdzevenentwintig, wordt hier duidelijk weergegeven, evenals de aanwezigheid van wit en zwart waarover hij eveneens sprak in genoemde brief: ‘De combinatie met de sneeuw overdag en het donker ’s nachts gaf een aardig lichteffect.’
Voordat hij naar België vertrok en in Engeland verbleef sprak hij al over de kleuren rood en groen, deze kunnen ook gezien worden als de kleuren van barmhartigheid.
Het schilderij is geschilderd in een latere periode, namelijk toen hij terug bij zijn ouders in Nuenen was gaan wonen. Althans toen hij werd geacht daar te zijn, in werkelijkheid zwierf hij vaak ro…

Veel regen in Nederland

Tot de schimmels behoren meercellige organismen zoals paddenstoelen.
Op deze pagina is een afbeelding van de geschubde inktzwam te zien. In principe eetbaar, maar in niet elk stadium; in het laatste, zoals hier te zien is, in ieder geval niet meer. Bovendien moet ze direct na het plukken verwerkt worden. Paddenstoelen duiken overal op tijdens de herfst. Behalve herfstbladeren geven pompoenen ook veel kleur aan dit bijzondere jaargetijde, heerlijk om soep van te maken, maar zelfs voor stamppot zijn ze geschikt. Je kunt er eigenlijk vanalles mee doen. In de bergen komen de herfstkleuren vaak mooi tot hun recht.
De temperatuur in de zuidelijke landen van Europa, kan in deze tijd van het jaar nog heel aangenaam zijn, boven de twintig graden in oktober is geen uitzondering, terwijl het in Nederland dan al vaak heel guur, waterkoud en regenachtig is.

Nu via bol.com

Wel interessant om meer te lezen over de helende kracht van de natuur en invloed op de gezondheid en het welbevinden van de mens. Veel dingen gaan vanzelf als je ze loslaat, denk aan allerlei voorbeelden van lust en verslaving.
Vrede is iets waar we allemaal aan moeten werken waarbij je vooral slim moet zijn, samen de schouders eronder zetten. Bestel mijn boek om meer te lezen over de universele wetten van de natuur!