Doorgaan naar hoofdcontent

Het huis met het hek

Als ik een landhuis bouw in een afgelegen gebied, laat ik er een groot hek omheen zetten, desnoods met beveiliging. Om te voorkomen dat vreemdelingen of landlopers zomaar naar binnen kunnen lopen.
Je kunt immers niet iedereen vertrouwen, een les die we op de kleuterschool al leerden. Op macroniveau is dat natuurlijk hetzelfde. Je weet niet wat je allemaal binnenhaalt als je gaat geloven dat een wereld zonder grenzen een veilige wereld is. Er is een verschil tussen goed en kwaad. Mensen zijn in de eerste plaats verantwoordelijk voor zichzelf. Vluchten helpt niet, men neemt de problemen met zich mee. Als de heren politici zouden inzien dat bescherming van de bevolking even belangrijk is als het hek om hun huis, en verantwoordelijkheid nemen belangrijker dan partijpolitiek, dan zou dat een ander perspectief kunnen werpen op de leefbaarheid van onze samenleving. Het is een utopie te denken dat je alle problemen van de hele wereld op kunt lossen.
De democratie is een staatsvorm die voor veel problemen kan zorgen.
Men rent vaak achter de feiten aan; beslissingen nemen is moeilijk, het duurt lang voordat er overeenstemming bereikt is. Bovendien is niemand echt verantwoordelijk, waardoor afschuiven vrij gemakkelijk gebeurt.
Soms heb je nu eenmaal slagkracht nodig of een snel en accuraat daadkrachtig optreden.
Wat dat betreft heeft de monarchie veel voordelen.
De koning is iemand die van veel zaken op de hoogte is, vooral omdat hij zich overal heel goed laat informeren, bovendien heeft hij overzicht. Wijsheid is belangrijk, vooral als het gaat om politieke functies, maar eigenlijk geldt het op een veel grotere schaal. Probeer in te zien dat niet alles klopt wat op tv verteld wordt.
Gebruik je grijze massa om zelf goed na te denken, laat je niet verleiden door emotionele beelden. Niet alles is immers echt.


Ledigheid is des duivels oorkussen…

Populaire posts van deze blog

Het domineeshuis in rood en groen I

Het gaat hier om een van de huizen waar Vincent van Gogh woonde in de Borinage; het huis van evangelist Edouard Francq in Cuesmes. Het vertoont ook gelijkenissen met het huis van de familie Denis in Petit-Wasmes waar hij daarvoor woonde in de Zuid-Belgische mijnstreek, dat huis had rode muren en groene luiken. Zijn fascinatie voor deze kleuren in die periode, zoals ook te lezen is in brief nummer honderdzevenentwintig, wordt hier duidelijk weergegeven, evenals de aanwezigheid van wit en zwart waarover hij eveneens sprak in genoemde brief: ‘De combinatie met de sneeuw overdag en het donker ’s nachts gaf een aardig lichteffect.’
Voordat hij naar Belgiƫ vertrok en in Engeland verbleef sprak hij al over de kleuren rood en groen, deze kunnen ook gezien worden als de kleuren van barmhartigheid.
Het schilderij is geschilderd in een latere periode, namelijk toen hij terug bij zijn ouders in Nuenen was gaan wonen. Althans toen hij werd geacht daar te zijn, in werkelijkheid zwierf hij vaak ro…

Veel regen in Nederland

Tot de schimmels behoren meercellige organismen zoals paddenstoelen.
Op deze pagina is een afbeelding van de geschubde inktzwam te zien. In principe eetbaar, maar in niet elk stadium; in het laatste, zoals hier te zien is, in ieder geval niet meer. Bovendien moet ze direct na het plukken verwerkt worden. Paddenstoelen duiken overal op tijdens de herfst. Behalve herfstbladeren geven pompoenen ook veel kleur aan dit bijzondere jaargetijde, heerlijk om soep van te maken, maar zelfs voor stamppot zijn ze geschikt. Je kunt er eigenlijk vanalles mee doen. In de bergen komen de herfstkleuren vaak mooi tot hun recht.
De temperatuur in de zuidelijke landen van Europa, kan in deze tijd van het jaar nog heel aangenaam zijn, boven de twintig graden in oktober is geen uitzondering, terwijl het in Nederland dan al vaak heel guur, waterkoud en regenachtig is.

Nu via bol.com

Wel interessant om meer te lezen over de helende kracht van de natuur en invloed op de gezondheid en het welbevinden van de mens. Veel dingen gaan vanzelf als je ze loslaat, denk aan allerlei voorbeelden van lust en verslaving.
Vrede is iets waar we allemaal aan moeten werken waarbij je vooral slim moet zijn, samen de schouders eronder zetten. Bestel mijn boek om meer te lezen over de universele wetten van de natuur!