Doorgaan naar hoofdcontent

Mijmeren over het weer


Het monotone geluid van de grasmaaier, gaf een vertrouwd gevoel. Dan wist je weer dat de zomer eraan kwam; het jaargetijde met de mooie herinneringen.
Door de vogels bij te voeren, kwamen ze soms in groten getale overvliegen.
Hun gefluit is toch wel een van de mooiste geluiden die je voor kunt stellen.
Ze zijn zich vast zelf ook bewust van hun muzikaliteit. Het geeft je een gevoel van verbondenheid met de natuur, een energie waar velen veel meer van zouden willen hebben.

Mist ‘s morgens doet me vaak aan vakantie denken. In de bergen is het meestal veel langer mistig; het trekt natuurlijk minder snel weg in een bergachtig en zelfs in een heuvelachtig gebied.
Het zal de reden zijn dat mist me aan vakantie doet denken, ver weg van lawaai en tumult. Het is een prachtig natuurverschijnsel, waarvan ik zelfs thuis, uit het raam kijkend, een vakantiegevoel krijg.

Dat had ik ook jaren geleden al gewild, thuis gelukkig zijn, iedere dag of week, en niet alleen twee weken per jaar ergens op een verre bestemming in een vreemd oord.

Het weer is van God, of zoals sommigen zeggen: ‘Het weer is goddelijk vandaag’. Maar eigenlijk is het altijd wel Goddelijk, het is namelijk God die ons iedere dag mooi weer bezorgt. God is veel groter dan alles hier op aarde. Je zou kunnen zeggen, God is in al het goede. Maar soms ontstaan er aardbevingen en overstromingen. Lessen van God, want zo dankbaar is de mens niet altijd.

Kijk naar al het afval, dat is niet goed voor het milieu. Sommige fastfoodrestaurants verstrekken bij een menu meer wegwerpplastic dan voedsel, en het komt allemaal in het milieu terecht.

De gevolgen daarvan laten zich aanzien, daar moeten we allemaal, jij en ik, en iedereen, iets aan doen, laten zien dat je serieus bent en zorg draagt voor de natuur, we kunnen namelijk niet zonder.

Denk aan frisse lucht en water, zuurstof, de voorwaarden voor menselijk leven.
Dat zetten we allemaal op het spel met de productie van zoveel plastic en uitlaatgassen, terwijl het best anders kan, de fiets pakken is veel fijner.
Op de snelweg, het meest vervuilde gedeelte in een land, hangen namelijk al die uitlaatgassen, je krijgt ze geheid binnen, dat houdt geen ene interieurfilter helemaal tegen.
Frisse lucht zorgt voor een gezond gevoel, dan doen uitlaatgassen echt niet.
Er gaat niets boven gezondheid, geen enkele pil, knoop dat maar goed in je oren!


Populaire posts van deze blog

Het domineeshuis in rood en groen I

Het gaat hier om een van de huizen waar Vincent van Gogh woonde in de Borinage; het huis van evangelist Edouard Francq in Cuesmes. Het vertoont ook gelijkenissen met het huis van de familie Denis in Petit-Wasmes waar hij daarvoor woonde in de Zuid-Belgische mijnstreek, dat huis had rode muren en groene luiken. Zijn fascinatie voor deze kleuren in die periode, zoals ook te lezen is in brief nummer honderdzevenentwintig, wordt hier duidelijk weergegeven, evenals de aanwezigheid van wit en zwart waarover hij eveneens sprak in genoemde brief: ‘De combinatie met de sneeuw overdag en het donker ’s nachts gaf een aardig lichteffect.’
Voordat hij naar Belgiƫ vertrok en in Engeland verbleef sprak hij al over de kleuren rood en groen, deze kunnen ook gezien worden als de kleuren van barmhartigheid.
Het schilderij is geschilderd in een latere periode, namelijk toen hij terug bij zijn ouders in Nuenen was gaan wonen. Althans toen hij werd geacht daar te zijn, in werkelijkheid zwierf hij vaak ro…

Veel regen in Nederland

Tot de schimmels behoren meercellige organismen zoals paddenstoelen.
Op deze pagina is een afbeelding van de geschubde inktzwam te zien. In principe eetbaar, maar in niet elk stadium; in het laatste, zoals hier te zien is, in ieder geval niet meer. Bovendien moet ze direct na het plukken verwerkt worden. Paddenstoelen duiken overal op tijdens de herfst. Behalve herfstbladeren geven pompoenen ook veel kleur aan dit bijzondere jaargetijde, heerlijk om soep van te maken, maar zelfs voor stamppot zijn ze geschikt. Je kunt er eigenlijk vanalles mee doen. In de bergen komen de herfstkleuren vaak mooi tot hun recht.
De temperatuur in de zuidelijke landen van Europa, kan in deze tijd van het jaar nog heel aangenaam zijn, boven de twintig graden in oktober is geen uitzondering, terwijl het in Nederland dan al vaak heel guur, waterkoud en regenachtig is.

Nu via bol.com

Wel interessant om meer te lezen over de helende kracht van de natuur en invloed op de gezondheid en het welbevinden van de mens. Veel dingen gaan vanzelf als je ze loslaat, denk aan allerlei voorbeelden van lust en verslaving.
Vrede is iets waar we allemaal aan moeten werken waarbij je vooral slim moet zijn, samen de schouders eronder zetten. Bestel mijn boek om meer te lezen over de universele wetten van de natuur!