Doorgaan naar hoofdcontent

Impressum

Carmen Barton is bewegingswetenschapper en heeft zich gespecialiseerd in natuurlijke genezing en Bijbelkennis. 


Na vele jaren Bijbelstudie kan ik iets betekenen voor mensen die op zoek zijn naar God; helpen bij deze zoektocht. Voor ons is de kerk niet het gebouw, maar de mensen die in naam van Christus bij elkaar zijn. Toen ik laatst een kerkdienst bezocht zei de voorganger in zijn preek: ‘Wij hebben geen van allen God ooit gezien.’ Dit verbaasde me; God heeft ons geschapen naar Zijn evenbeeld! Persoonlijk heb ik het gevoel God al heel vaak gezien te hebben.

Het is belangrijk om vertrouwen in de toekomst te hebben. In wat voor situatie je ook zit, er kunnen altijd weer nieuwe mogelijkheden op je pad komen. God helpt je, het enige wat je hoeft te doen is in Hem geloven en je leven in Zijn handen leggen. Deze website is een handreiking om zelf Bijbelstudie te gaan doen. Het is belangrijk hier dagelijks aandacht aan te besteden, al is het maar een half uur. Het brengt je Goddelijke wijsheid die veel meer waard is dan menselijke wijsheid. De Bijbel bevat een schat aan wijsheden. Via social media kun je meedoen op een interactieve manier en daarmee de geest van God levend houden. Indien je vragen hebt hoor ik het graag.
We richten ons op iedereen die door wijsheid een rijker mens wil worden. De Quakers werden in 1649 gesticht in Engeland door George Fox. Quakers ook wel Society of Friends geloven dat er iets van God in ieder mens is, wat door ieder mens ervaren kan worden. Isaac Barton was een belangrijke Quaker die tussen 1710 en 1714 vanuit Ierland naar de Verenigde Staten emigreerde met zijn familie. De stad Philadelphia, Pennsylvania, USA heeft zijn ontstaan voor een belangrijk deel te danken aan de Quakers. De stad speelde een belangrijk rol in de geschiedenis van de Verenigde Staten en was van 1790 tot 1800 de hoofdstad. De naam Philadelphia komt uit het Grieks en betekent broederliefde.
De bekende Nederlandse schrijver Johannes (Jan) de Hartog (Haarlem, 22 april 1914 – Houston, 22 september 2002) is op een bepaald moment in zijn leven Quaker geworden. Vooral in de vroege jaren zeventig legde hij zich als schrijver toe op de geschiedenis en ideeën van de Quakers. Hij heeft hierover het boek Het Koninkrijk van de Vrede geschreven.

Anne Marie Carmen Barton MSc

Carmen Barton Community Quakers
www.carmenbarton.com - Study the Bible to gain divine wisdomPopulaire posts van deze blog

Richard Lee Barton (USA, 1952)

"Richard Lee Barton’s artwork is extraordinary in its composition, colour and textures. 
I have been moved by most of his paintings. 
They have a depth of spirituality imbedded in them.
In my opinion Richard Lee Barton is one of the greatest painters in the field of Abstract Expressionism."
Uri Geller

Het domineeshuis in rood en groen I

Het gaat hier om een van de huizen waar Vincent van Gogh woonde in de Borinage; het huis van evangelist Edouard Francq in Cuesmes. Het vertoont ook gelijkenissen met het huis van de familie Denis in Petit-Wasmes waar hij daarvoor woonde in de Zuid-Belgische mijnstreek, dat huis had rode muren en groene luiken. Zijn fascinatie voor deze kleuren in die periode, zoals ook te lezen is in brief nummer honderdzevenentwintig, wordt hier duidelijk weergegeven, evenals de aanwezigheid van wit en zwart waarover hij eveneens sprak in genoemde brief: ‘De combinatie met de sneeuw overdag en het donker ’s nachts gaf een aardig lichteffect.’
Voordat hij naar België vertrok en in Engeland verbleef sprak hij al over de kleuren rood en groen, deze kunnen ook gezien worden als de kleuren van barmhartigheid.
Het schilderij is geschilderd in een latere periode, namelijk toen hij terug bij zijn ouders in Nuenen was gaan wonen. Althans toen hij werd geacht daar te zijn, in werkelijkheid zwierf hij vaak ro…

Veel regen in Nederland

Tot de schimmels behoren meercellige organismen zoals paddenstoelen.
Op deze pagina is een afbeelding van de geschubde inktzwam te zien. In principe eetbaar, maar in niet elk stadium; in het laatste, zoals hier te zien is, in ieder geval niet meer. Bovendien moet ze direct na het plukken verwerkt worden. Paddenstoelen duiken overal op tijdens de herfst. Behalve herfstbladeren geven pompoenen ook veel kleur aan dit bijzondere jaargetijde, heerlijk om soep van te maken, maar zelfs voor stamppot zijn ze geschikt. Je kunt er eigenlijk vanalles mee doen. In de bergen komen de herfstkleuren vaak mooi tot hun recht.
De temperatuur in de zuidelijke landen van Europa, kan in deze tijd van het jaar nog heel aangenaam zijn, boven de twintig graden in oktober is geen uitzondering, terwijl het in Nederland dan al vaak heel guur, waterkoud en regenachtig is.