Doorgaan naar hoofdcontent

Nostradamus

De afgelopen vijf jaar heb ik me zo ongeveer suf geblogd, vooral omdat men de gebeurtenissen van het huidige tijdperk waarin we leven, twintig jaar geleden al aan kon zien komen. Daarmee was er voldoende tijd om er goed over na te denken. Trouwens Nostradamus had het eveneens voorspeld. De oplossingen moet men zoeken zijn in een sociologische hoek en gaan gepaard met veel diplomatie.
Mensen denken: ‘God is liefde’, dus het is altijd goed om te helpen, wat absoluut nergens op gebaseerd is. Niet iedereen is je naaste. Een mens kan vijanden hebben, lees het Oude Testament, dat is doorspekt met oorlogen. Altijd maar willen helpen kan ingegeven zijn door een schuldgevoel of ontstaan uit na├»viteit. Men denkt soms dichter bij de hemel te komen door mensen in nood hulp te bieden. Niets is echter minder waar. Wijsheid is de sleutel van de doorbraak. Sommige mensen zijn in hun eigen omgeving niet in staat problemen op te lossen, waardoor deze ergens anders eveneens zullen ontstaan, problemen neem je altijd met je mee als je ze niet eerst oplost. Men moet zich niet laten leiden door emoties; emotionele beelden op het netvlies. Hiermee kun je namelijk jezelf en je medemens in groot gevaar brengen. Als ik er ook maar een kleine kans ontstaat dat je ergens door in de problemen komt, moet je er nog tien keer over nadenken. Wees ook barmhartig voor jezelf.

Materie zou ondergeschikt moeten zijn aan liefde en wijsheid, alleen op die manier kunnen we de krachten wereldwijd bundelen om de aarde niet verder uit te putten en vernietigen.

Populaire posts van deze blog

Veel regen in Nederland

Tot de schimmels behoren meercellige organismen zoals paddenstoelen.
Op deze pagina is een afbeelding van de geschubde inktzwam te zien. In principe eetbaar, maar in niet elk stadium; in het laatste, zoals hier te zien is, in ieder geval niet meer. Bovendien moet ze direct na het plukken verwerkt worden. Paddenstoelen duiken overal op tijdens de herfst. Behalve herfstbladeren geven pompoenen ook veel kleur aan dit bijzondere jaargetijde, heerlijk om soep van te maken, maar zelfs voor stamppot zijn ze geschikt. Je kunt er eigenlijk vanalles mee doen. In de bergen komen de herfstkleuren vaak mooi tot hun recht.
De temperatuur in de zuidelijke landen van Europa, kan in deze tijd van het jaar nog heel aangenaam zijn, boven de twintig graden in oktober is geen uitzondering, terwijl het in Nederland dan al vaak heel guur, waterkoud en regenachtig is.

Handel uit wijsheid

Je ziet de laatste decennia ontwikkelingen die steeds meer in de richting van emotionele beleving gaan. Alles moet goed voelen. Wat met zich meebrengt dat mensen heel primair kunnen gaan reageren, terwijl het zo belangrijk is om je verstand te gebruiken. Bij belangrijke beslissingen is het verstandig wijsheid in acht te nemen.
Menselijke wijsheid is vaak gebaseerd op feiten, in tegenstelling tot Goddelijke wijsheid, die inzicht geeft. Het woord God verdwijnt steeds meer naar de achtergrond en er worden vaak negatieve associaties aan gegeven in ons land. De problemen, dat is wat mensen ervan gemaakt hebben, zo heeft God het niet bedoeld. Hij is al het goede wat je maar kunt bedenken. Van liefde tot wijsheid, rechtvaardigheid, vriendschap, begrip enzovoorts. Mensen zeggen vaak: 'Dit is zo erg, als er een God bestond had Hij het nooit laten gebeuren.' Niet beseffend dat de macht van de duivel ook heel groot is.
Daarom zullen we de zintuiglijke wensen deels moeten beteugelen. Het…