Doorgaan naar hoofdcontent

Een reactie

Ieder land kent zijn problemen; men moet zelf trachten die op te lossen, zonder daarbij andere landen overmatig te belasten. Het gras aan de andere kant van de heuvel is altijd groener. Vluchten is geen oplossing. Agressie evenmin.
Gods woord staat opgetekend in de Bijbel. Vooral het Oude Testament geeft heel duidelijk aan welke wetten men moet volgen, waarbij het Nieuwe de weg van vergeving geopend heeft. Probeer je hart te volgen, open het voor Gods eeuwige liefde. Het is de enige weg.
Probeer in te zien dat iedere cultuur zijn eigen charmes kan hebben. Een wereld zonder grenzen bestaat niet, evenmin als vrijheid zonder grenzen. Koester de verschillen. Niet iedereen is je naaste, houd dat ook voor ogen. Maak van je land een plek om trots op te zijn. Geef vrouwen een kans. Zorg dat ze hun maskers kunnen afwerpen, werkelijk vrouw kunnen zijn en hun innerlijk laten spreken, zonder uiterlijke schijn, zodat ze de liefde kunnen geven die in deze wereld zo hard nodig is. Ze kunnen in een man het vuur van de agressie doven, maken dat hij zich niet gedwongen voelt op jacht te gaan. Deze taak zal men zelf op moeten pakken. Iedereen draagt verantwoordelijkheid. Werp het juk van de politieke correctheid af, het is hypocriet, schizofreen en oneerlijk.

Spreek positieve dingen uit. Zorg dat je aan iedere dag een fijn gevoel overhoudt, streef daarnaar. Geld heb je nodig, maar liefde voor geld is duivels. Wees zuinig op de aarde en alle dingen die God je geschonken heeft. Zie alles wat je hebt als een geschenk, waar je heel zuinig mee om moet gaan.

Er is helemaal geen vrijheid gebondenheid!

Populaire posts van deze blog

Veel regen in Nederland

Tot de schimmels behoren meercellige organismen zoals paddenstoelen.
Op deze pagina is een afbeelding van de geschubde inktzwam te zien. In principe eetbaar, maar in niet elk stadium; in het laatste, zoals hier te zien is, in ieder geval niet meer. Bovendien moet ze direct na het plukken verwerkt worden. Paddenstoelen duiken overal op tijdens de herfst. Behalve herfstbladeren geven pompoenen ook veel kleur aan dit bijzondere jaargetijde, heerlijk om soep van te maken, maar zelfs voor stamppot zijn ze geschikt. Je kunt er eigenlijk vanalles mee doen. In de bergen komen de herfstkleuren vaak mooi tot hun recht.
De temperatuur in de zuidelijke landen van Europa, kan in deze tijd van het jaar nog heel aangenaam zijn, boven de twintig graden in oktober is geen uitzondering, terwijl het in Nederland dan al vaak heel guur, waterkoud en regenachtig is.

Handel uit wijsheid

Je ziet de laatste decennia ontwikkelingen die steeds meer in de richting van emotionele beleving gaan. Alles moet goed voelen. Wat met zich meebrengt dat mensen heel primair kunnen gaan reageren, terwijl het zo belangrijk is om je verstand te gebruiken. Bij belangrijke beslissingen is het verstandig wijsheid in acht te nemen.
Menselijke wijsheid is vaak gebaseerd op feiten, in tegenstelling tot Goddelijke wijsheid, die inzicht geeft. Het woord God verdwijnt steeds meer naar de achtergrond en er worden vaak negatieve associaties aan gegeven in ons land. De problemen, dat is wat mensen ervan gemaakt hebben, zo heeft God het niet bedoeld. Hij is al het goede wat je maar kunt bedenken. Van liefde tot wijsheid, rechtvaardigheid, vriendschap, begrip enzovoorts. Mensen zeggen vaak: 'Dit is zo erg, als er een God bestond had Hij het nooit laten gebeuren.' Niet beseffend dat de macht van de duivel ook heel groot is.
Daarom zullen we de zintuiglijke wensen deels moeten beteugelen. Het…