Doorgaan naar hoofdcontent

Een mandje met pruimen

Als een land vluchtelingen opneemt, betekent het vaak dat de tegenpartij, strijders van welke aard dan ook, in het land van herkomst, ruim baan krijgen, waarmee je wereldwijd tegenstellingen nog meer op scherp zet. Het werkt dus eigenlijk polariserend. We zijn een Westers land en menigeen kan hier een redelijk goed leven hebben, niet meer beseffend dat het zeventig jaar geleden heel anders was.

Wanneer ik naar de supermarkt ga en er is melk in de aanbieding omdat de houdbaarheidsdatum bijna bereikt is, zal ik die nooit kopen, voor een paar dubbeltjes extra heb ik liever verse melk. Ik wil hier geen risico mee lopen. Dat doen we nu op macroniveau wel. Er komen momenteel tienduizenden mensen ons land binnen, de werkelijke beweegredenen kennen we vaak niet, velen hebben zelfs valse paspoorten. Soms kun je met je eigen goede bedoelingen heel hard om je oren geslagen worden.

Het is heel naïef om te denken dat het allemaal aardige mensen zijn die hierheen komen, die als ze koekjes bakken ook aan de buren denken en wat langs brengen; noem het altruïsme tegen lage kosten!
Ik stel voor dat we de koning meer macht geven. De democratie is een enorm log bestuursapparaat; waarbij uiteindelijk vaak niemand echt verantwoordelijkheid heeft. De middenweg is niet altijd de beste oplossing, soms heb je daadkracht nodig, wat je niet hebt als je maar in overleg blijft hangen.

Populaire posts van deze blog

Veel regen in Nederland

Tot de schimmels behoren meercellige organismen zoals paddenstoelen.
Op deze pagina is een afbeelding van de geschubde inktzwam te zien. In principe eetbaar, maar in niet elk stadium; in het laatste, zoals hier te zien is, in ieder geval niet meer. Bovendien moet ze direct na het plukken verwerkt worden. Paddenstoelen duiken overal op tijdens de herfst. Behalve herfstbladeren geven pompoenen ook veel kleur aan dit bijzondere jaargetijde, heerlijk om soep van te maken, maar zelfs voor stamppot zijn ze geschikt. Je kunt er eigenlijk vanalles mee doen. In de bergen komen de herfstkleuren vaak mooi tot hun recht.
De temperatuur in de zuidelijke landen van Europa, kan in deze tijd van het jaar nog heel aangenaam zijn, boven de twintig graden in oktober is geen uitzondering, terwijl het in Nederland dan al vaak heel guur, waterkoud en regenachtig is.

Handel uit wijsheid

Je ziet de laatste decennia ontwikkelingen die steeds meer in de richting van emotionele beleving gaan. Alles moet goed voelen. Wat met zich meebrengt dat mensen heel primair kunnen gaan reageren, terwijl het zo belangrijk is om je verstand te gebruiken. Bij belangrijke beslissingen is het verstandig wijsheid in acht te nemen.
Menselijke wijsheid is vaak gebaseerd op feiten, in tegenstelling tot Goddelijke wijsheid, die inzicht geeft. Het woord God verdwijnt steeds meer naar de achtergrond en er worden vaak negatieve associaties aan gegeven in ons land. De problemen, dat is wat mensen ervan gemaakt hebben, zo heeft God het niet bedoeld. Hij is al het goede wat je maar kunt bedenken. Van liefde tot wijsheid, rechtvaardigheid, vriendschap, begrip enzovoorts. Mensen zeggen vaak: 'Dit is zo erg, als er een God bestond had Hij het nooit laten gebeuren.' Niet beseffend dat de macht van de duivel ook heel groot is.
Daarom zullen we de zintuiglijke wensen deels moeten beteugelen. Het…