Doorgaan naar hoofdcontent

De verhuizing

Weken hadden we gewerkt aan de inrichting van het nieuwe huis. Zelfs naar Friesland geweest om een bed op te halen. Nog ergens een mooi bureau gevonden. Lampen en gordijnen opgehangen. En me verwonderd over de creatieve oplossingen van 's werelds grootste woninginrichter IKEA. In de koopjeshoek nog een leuke knalrode bank gevonden daar. Ook die paste net in de auto.
Al snel diende het eerste bezoek zich aan. De vloer was nog niet droog of er kwam al iemand glibberend binnengluren naar het resultaat.
Het huis is Amish. Geen televisie of Internet. In het moederhuis worden de maaltijden bereid. Daar wordt de was gedaan en alles geregeld. Er is zelfs geen ijskast. Het betekent dat je er helemaal tot rust kan komen. Daar werken de gunstige ligging op het zuiden, de goede lichtinval en de lichte kleuren van het interieur ook aan mee.

Na enige tijd kwam een tweede bezoeker. Die liep vluchtig door het huis. Ik verwachtte een positief geluid maar het bleef bij 'duct tape'! In alle haast hadden we de lamp in de badkamer nog niet kunnen vervangen.
Weer wat later stond er iemand voor de deur met hondenpoep aan de schoenen. Alsof het normaal is dat je daarmee naar binnen mag lopen! 
Het huis was gezegend. De sleutel is overgedragen aan de nieuwe bewoner die er blij mee is.
Ook de oude kwam nog langs even langs zeilen. De staat waarin hij het had achtergelaten was niet iets om blij van te worden. Een aannemer was er maanden mee bezig om het hele huis te renoveren. Zelfs de stopcontacten, deuren en verwarmingsbuizen werden vervangen. Naast vervanging van keuken en sanitair. Die hebben we dan ook maar niet binnengelaten. Het huis heeft nu een nieuwe bewoner. Het oude is voorbij!
Het resultaat is fantastisch.

Geniet van het weekend. Een fijne dag allemaal!

Populaire posts van deze blog

Veel regen in Nederland

Tot de schimmels behoren meercellige organismen zoals paddenstoelen.
Op deze pagina is een afbeelding van de geschubde inktzwam te zien. In principe eetbaar, maar in niet elk stadium; in het laatste, zoals hier te zien is, in ieder geval niet meer. Bovendien moet ze direct na het plukken verwerkt worden. Paddenstoelen duiken overal op tijdens de herfst. Behalve herfstbladeren geven pompoenen ook veel kleur aan dit bijzondere jaargetijde, heerlijk om soep van te maken, maar zelfs voor stamppot zijn ze geschikt. Je kunt er eigenlijk vanalles mee doen. In de bergen komen de herfstkleuren vaak mooi tot hun recht.
De temperatuur in de zuidelijke landen van Europa, kan in deze tijd van het jaar nog heel aangenaam zijn, boven de twintig graden in oktober is geen uitzondering, terwijl het in Nederland dan al vaak heel guur, waterkoud en regenachtig is.

Handel uit wijsheid

Je ziet de laatste decennia ontwikkelingen die steeds meer in de richting van emotionele beleving gaan. Alles moet goed voelen. Wat met zich meebrengt dat mensen heel primair kunnen gaan reageren, terwijl het zo belangrijk is om je verstand te gebruiken. Bij belangrijke beslissingen is het verstandig wijsheid in acht te nemen.
Menselijke wijsheid is vaak gebaseerd op feiten, in tegenstelling tot Goddelijke wijsheid, die inzicht geeft. Het woord God verdwijnt steeds meer naar de achtergrond en er worden vaak negatieve associaties aan gegeven in ons land. De problemen, dat is wat mensen ervan gemaakt hebben, zo heeft God het niet bedoeld. Hij is al het goede wat je maar kunt bedenken. Van liefde tot wijsheid, rechtvaardigheid, vriendschap, begrip enzovoorts. Mensen zeggen vaak: 'Dit is zo erg, als er een God bestond had Hij het nooit laten gebeuren.' Niet beseffend dat de macht van de duivel ook heel groot is.
Daarom zullen we de zintuiglijke wensen deels moeten beteugelen. Het…