Doorgaan naar hoofdcontent

Valentijn

Om de huidige wereldproblemen op te lossen moet er het volgende gebeuren:

De grenzen van alle landen moeten dicht voor vluchtelingen en asielzoekers. Niet omdat we elkaar niet willen helpen, maar omdat de problemen niet meer te overzien zijn, en de mengeling van culturen zeer problematisch is.
Toerisme en werken in het buitenland is iets anders, evenals im- en export van producten.
Maar vluchten heeft geen zin. Je neemt je problemen overal mee naartoe en het enige wat er uiteindelijk overblijft is een paal op een berg. Geen enkel land kan de volledige verantwoording dragen voor een compleet ander land.

Dit moet gebeuren om rust te creƫren. Zodat men weer op adem kan komen en de problemen die er toch al zijn opgelost kunnen worden, zonder dat er nog eens een boel bijkomen.

Bovendien moeten er geen verdragen meer gesloten worden tussen landen om samen te gaan. Veel te gecompliceerd als je elkaars taal niet spreekt. Het is zo al ingewikkeld genoeg. Niemand hoeft verantwoordelijkheid voor de hele wereld te dragen. Mensen zijn zelf verantwoordelijk.

Leiders van een land moeten zorgen voor alle inwoners binnen hun grenzen. Het verleden loslaten en gelijkheid scheppen.

Het laatste punt is zorg dragen voor het milieu. Dat moeten we allemaal doen en is veel belangrijker dan oorlog voeren, waar je toch niets mee bereikt dan opstapelen van agressie. Met diplomatie bereik je meer.

Liefde hebben voor elkaar en God vrezen. Het staat allemaal in de Bijbel. Lees het maar eens na.

Op grond van mijn geloofsovertuiging mag ik deze dingen zeggen. Al houdt voor veel mensen vrijheid van meningsuiting op daar waar ze het niet meer met je eens zijn. Ook voor andermans mening kun je respect hebben.

Populaire posts van deze blog

Veel regen in Nederland

Tot de schimmels behoren meercellige organismen zoals paddenstoelen.
Op deze pagina is een afbeelding van de geschubde inktzwam te zien. In principe eetbaar, maar in niet elk stadium; in het laatste, zoals hier te zien is, in ieder geval niet meer. Bovendien moet ze direct na het plukken verwerkt worden. Paddenstoelen duiken overal op tijdens de herfst. Behalve herfstbladeren geven pompoenen ook veel kleur aan dit bijzondere jaargetijde, heerlijk om soep van te maken, maar zelfs voor stamppot zijn ze geschikt. Je kunt er eigenlijk vanalles mee doen. In de bergen komen de herfstkleuren vaak mooi tot hun recht.
De temperatuur in de zuidelijke landen van Europa, kan in deze tijd van het jaar nog heel aangenaam zijn, boven de twintig graden in oktober is geen uitzondering, terwijl het in Nederland dan al vaak heel guur, waterkoud en regenachtig is.

Handel uit wijsheid

Je ziet de laatste decennia ontwikkelingen die steeds meer in de richting van emotionele beleving gaan. Alles moet goed voelen. Wat met zich meebrengt dat mensen heel primair kunnen gaan reageren, terwijl het zo belangrijk is om je verstand te gebruiken. Bij belangrijke beslissingen is het verstandig wijsheid in acht te nemen.
Menselijke wijsheid is vaak gebaseerd op feiten, in tegenstelling tot Goddelijke wijsheid, die inzicht geeft. Het woord God verdwijnt steeds meer naar de achtergrond en er worden vaak negatieve associaties aan gegeven in ons land. De problemen, dat is wat mensen ervan gemaakt hebben, zo heeft God het niet bedoeld. Hij is al het goede wat je maar kunt bedenken. Van liefde tot wijsheid, rechtvaardigheid, vriendschap, begrip enzovoorts. Mensen zeggen vaak: 'Dit is zo erg, als er een God bestond had Hij het nooit laten gebeuren.' Niet beseffend dat de macht van de duivel ook heel groot is.
Daarom zullen we de zintuiglijke wensen deels moeten beteugelen. Het…