Doorgaan naar hoofdcontent

Handel uit wijsheid

Je ziet de laatste decennia ontwikkelingen die steeds meer in de richting van emotionele beleving gaan. Alles moet goed voelen. Wat met zich meebrengt dat mensen heel primair kunnen gaan reageren, terwijl het zo belangrijk is om je verstand te gebruiken.
Bij belangrijke beslissingen is het verstandig wijsheid in acht te nemen.

Menselijke wijsheid is vaak gebaseerd op feiten, in tegenstelling tot Goddelijke wijsheid, die inzicht geeft. Het woord God verdwijnt steeds meer naar de achtergrond en er worden vaak negatieve associaties aan gegeven in ons land. De problemen, dat is wat mensen ervan gemaakt hebben, zo heeft God het niet bedoeld. Hij is al het goede wat je maar kunt bedenken. Van liefde tot wijsheid, rechtvaardigheid, vriendschap, begrip enzovoorts.
Mensen zeggen vaak: 'Dit is zo erg, als er een God bestond had Hij het nooit laten gebeuren.' Niet beseffend dat de macht van de duivel ook heel groot is.

Daarom zullen we de zintuiglijke wensen deels moeten beteugelen. Het is niet verstandig er grenzeloos in te zijn. Je altijd goed voelen bestaat niet; het lichaam heeft nu eenmaal zijn beperkingen. Zoek een naturel high, veel dingen waar je een korte kick van krijgt zijn namelijk heel slecht. Denk aan drugs-, eet- en seksverslaving. Op de lange duur brengt het problemen, al lijkt het leuk. Daarom is het belangrijk de roep van het vlees, om het even Bijbels uit te drukken, aan banden te leggen, en te proberen je verstand te gebruiken, jezelf in acht nemen. In het woord van God, de Bijbel, staat precies uitgelegd hoe je dat moet doen. Het is een bron van wijsheid.

Met Bijbelse kennis reinig je de geest en vervolgens de ziel en het lichaam; een gezonde geest heeft een helende werking op ziel en lichaam.

Populaire posts van deze blog

Veel regen in Nederland

Tot de schimmels behoren meercellige organismen zoals paddenstoelen.
Op deze pagina is een afbeelding van de geschubde inktzwam te zien. In principe eetbaar, maar in niet elk stadium; in het laatste, zoals hier te zien is, in ieder geval niet meer. Bovendien moet ze direct na het plukken verwerkt worden. Paddenstoelen duiken overal op tijdens de herfst. Behalve herfstbladeren geven pompoenen ook veel kleur aan dit bijzondere jaargetijde, heerlijk om soep van te maken, maar zelfs voor stamppot zijn ze geschikt. Je kunt er eigenlijk vanalles mee doen. In de bergen komen de herfstkleuren vaak mooi tot hun recht.
De temperatuur in de zuidelijke landen van Europa, kan in deze tijd van het jaar nog heel aangenaam zijn, boven de twintig graden in oktober is geen uitzondering, terwijl het in Nederland dan al vaak heel guur, waterkoud en regenachtig is.