Doorgaan naar hoofdcontent

Mijmeren over het weer


Het monotone geluid van de grasmaaier, gaf een vertrouwd gevoel. Dan wist je weer dat de zomer eraan kwam; het jaargetijde met de mooie herinneringen.
Door de vogels bij te voeren, kwamen ze soms in groten getale overvliegen.
Hun gefluit is toch wel een van de mooiste geluiden die je voor kunt stellen.
Ze zijn zich vast zelf ook bewust van hun muzikaliteit. Het geeft je een gevoel van verbondenheid met de natuur, een energie waar velen veel meer van zouden willen hebben.

Mist ‘s morgens doet me vaak aan vakantie denken. In de bergen is het meestal veel langer mistig; het trekt natuurlijk minder snel weg in een bergachtig en zelfs in een heuvelachtig gebied.
Het zal de reden zijn dat mist me aan vakantie doet denken, ver weg van lawaai en tumult. Het is een prachtig natuurverschijnsel, waarvan ik zelfs thuis, uit het raam kijkend, een vakantiegevoel krijg.

Dat had ik ook jaren geleden al gewild, thuis gelukkig zijn, iedere dag of week, en niet alleen twee weken per jaar ergens op een verre bestemming in een vreemd oord.

Het weer is van God, of zoals sommigen zeggen: ‘Het weer is goddelijk vandaag’. Maar eigenlijk is het altijd wel Goddelijk, het is namelijk God die ons iedere dag mooi weer bezorgt. God is veel groter dan alles hier op aarde. Je zou kunnen zeggen, God is in al het goede. Maar soms ontstaan er aardbevingen en overstromingen. Lessen van God, want zo dankbaar is de mens niet altijd.

Kijk naar al het afval, dat is niet goed voor het milieu. Sommige fastfoodrestaurants verstrekken bij een menu meer wegwerpplastic dan voedsel, en het komt allemaal in het milieu terecht.

De gevolgen daarvan laten zich aanzien, daar moeten we allemaal, jij en ik, en iedereen, iets aan doen, laten zien dat je serieus bent en zorg draagt voor de natuur, we kunnen namelijk niet zonder.

Denk aan frisse lucht en water, zuurstof, de voorwaarden voor menselijk leven.
Dat zetten we allemaal op het spel met de productie van zoveel plastic en uitlaatgassen, terwijl het best anders kan, de fiets pakken is veel fijner.
Op de snelweg, het meest vervuilde gedeelte in een land, hangen namelijk al die uitlaatgassen, je krijgt ze geheid binnen, dat houdt geen ene interieurfilter helemaal tegen.
Frisse lucht zorgt voor een gezond gevoel, dan doen uitlaatgassen echt niet.
Er gaat niets boven gezondheid, geen enkele pil, knoop dat maar goed in je oren!


Populaire posts van deze blog

Veel regen in Nederland

Tot de schimmels behoren meercellige organismen zoals paddenstoelen.
Op deze pagina is een afbeelding van de geschubde inktzwam te zien. In principe eetbaar, maar in niet elk stadium; in het laatste, zoals hier te zien is, in ieder geval niet meer. Bovendien moet ze direct na het plukken verwerkt worden. Paddenstoelen duiken overal op tijdens de herfst. Behalve herfstbladeren geven pompoenen ook veel kleur aan dit bijzondere jaargetijde, heerlijk om soep van te maken, maar zelfs voor stamppot zijn ze geschikt. Je kunt er eigenlijk vanalles mee doen. In de bergen komen de herfstkleuren vaak mooi tot hun recht.
De temperatuur in de zuidelijke landen van Europa, kan in deze tijd van het jaar nog heel aangenaam zijn, boven de twintig graden in oktober is geen uitzondering, terwijl het in Nederland dan al vaak heel guur, waterkoud en regenachtig is.

Handel uit wijsheid

Je ziet de laatste decennia ontwikkelingen die steeds meer in de richting van emotionele beleving gaan. Alles moet goed voelen. Wat met zich meebrengt dat mensen heel primair kunnen gaan reageren, terwijl het zo belangrijk is om je verstand te gebruiken. Bij belangrijke beslissingen is het verstandig wijsheid in acht te nemen.
Menselijke wijsheid is vaak gebaseerd op feiten, in tegenstelling tot Goddelijke wijsheid, die inzicht geeft. Het woord God verdwijnt steeds meer naar de achtergrond en er worden vaak negatieve associaties aan gegeven in ons land. De problemen, dat is wat mensen ervan gemaakt hebben, zo heeft God het niet bedoeld. Hij is al het goede wat je maar kunt bedenken. Van liefde tot wijsheid, rechtvaardigheid, vriendschap, begrip enzovoorts. Mensen zeggen vaak: 'Dit is zo erg, als er een God bestond had Hij het nooit laten gebeuren.' Niet beseffend dat de macht van de duivel ook heel groot is.
Daarom zullen we de zintuiglijke wensen deels moeten beteugelen. Het…