Doorgaan naar hoofdcontent

The dark side of 5G

In de wereld grijpt digitalisering steeds verder om ons heen. Het lijkt onderhand zover of één procent van de mensheid de rest in de gaten houdt. Al kunnen er ook voordelen zitten aan technische vooruitgang, modernisering en nieuwe uitvindingen zijn niet altijd beter. Zo kun je je afvragen in hoeverre de vrijheid van het individu in het gedrang komt met voortschrijdende controles op alle gebieden. 5G is daar een goed voorbeeld van. George Orwell had ons al gewaarschuwd: ‘Big brother is watching you’. Maar dat niet alleen, de elektromagnetische straling van 5G is erg slecht voor je gezondheid. Waar 4G al niet goed was, is 5G misschien wel honderd keer sterker, en het vermoeden bestaat al dat 4G kanker veroorzaakt. We zitten straks me supersnelle verbindingen die de helft van de mensheid wellicht het loodje doet leggen. Het is belangrijk het winstbejag van technische ontwikkelingen onder goed ogen te zien, en niet iedere vernieuwing direct als iets goeds te zien.

Populaire posts van deze blog

Veel regen in Nederland

Tot de schimmels behoren meercellige organismen zoals paddenstoelen.
Op deze pagina is een afbeelding van de geschubde inktzwam te zien. In principe eetbaar, maar in niet elk stadium; in het laatste, zoals hier te zien is, in ieder geval niet meer. Bovendien moet ze direct na het plukken verwerkt worden. Paddenstoelen duiken overal op tijdens de herfst. Behalve herfstbladeren geven pompoenen ook veel kleur aan dit bijzondere jaargetijde, heerlijk om soep van te maken, maar zelfs voor stamppot zijn ze geschikt. Je kunt er eigenlijk vanalles mee doen. In de bergen komen de herfstkleuren vaak mooi tot hun recht.
De temperatuur in de zuidelijke landen van Europa, kan in deze tijd van het jaar nog heel aangenaam zijn, boven de twintig graden in oktober is geen uitzondering, terwijl het in Nederland dan al vaak heel guur, waterkoud en regenachtig is.

Handel uit wijsheid

Je ziet de laatste decennia ontwikkelingen die steeds meer in de richting van emotionele beleving gaan. Alles moet goed voelen. Wat met zich meebrengt dat mensen heel primair kunnen gaan reageren, terwijl het zo belangrijk is om je verstand te gebruiken. Bij belangrijke beslissingen is het verstandig wijsheid in acht te nemen.
Menselijke wijsheid is vaak gebaseerd op feiten, in tegenstelling tot Goddelijke wijsheid, die inzicht geeft. Het woord God verdwijnt steeds meer naar de achtergrond en er worden vaak negatieve associaties aan gegeven in ons land. De problemen, dat is wat mensen ervan gemaakt hebben, zo heeft God het niet bedoeld. Hij is al het goede wat je maar kunt bedenken. Van liefde tot wijsheid, rechtvaardigheid, vriendschap, begrip enzovoorts. Mensen zeggen vaak: 'Dit is zo erg, als er een God bestond had Hij het nooit laten gebeuren.' Niet beseffend dat de macht van de duivel ook heel groot is.
Daarom zullen we de zintuiglijke wensen deels moeten beteugelen. Het…